14 ÅR FOR NØDSTILTE KATTER
-For adopsjon av katt, ring 476 51 807 

KATTENS VERN    

Følg oss på Facebook for daglige oppdateringer! 

Om Kattens Vern.

Om Kattens VERN.

Alle hjemløse katter i Norge trenger menneskers hjelp for å kunne overleve. Om det er tamkatter, eller såkalte "villkatter". Ikke noen katter i vår fauna klarer seg uten menneskets hjelp. De fleste av dem dør i ung alder av sykdommer, frost og sult. Kattens VERN ønsker å arbeide for at flere enn bare ca. 10 prosent av alle disse tragiske skjebner får hjelp.


Dette arbeidet avspeiler seg i organisasjonens formål, som omfatter:

  • Omplassere eierløse katter.
  • Å arbeide for at katter som ikke skal anvendes til avl blir kastrert/sterilisert.
  • Å arbeide for at katter chipmerkes og registreres.
  • Å gjennomføre aktiviteter og hjelpeprogrammer til eierløse katter.
  • Spre holdningsforbedrende informasjon i form av annonsering i dagspressen, flygeblad, stand o.l.
  • Å samarbeide med dyrevernsforeninger i og utenfor Norge.Siden 9.11. 2004 har Kattens Vern arbeidet for hjemløse katter i Norge – med en særlig tanke på holdningsforbedrende arbeid.

Det finnes flere tusen hjemløse katter i Norge i dag. De fleste av disse blir rammet av frost, sult og sykdommer og dør derfor en uverdig død i ung alder. Stat og Kommuner fraskriver seg ansvaret og Mattilsynets riksdekkende dyrevernsapparat har ikke klart å formidle til politikerene verken at problemet øker eller nødvendigheten av å gripe fatt i dette problemet. Heller ikke de høylytte ropene fra dyrevernorganisasjoner i åresvis har klart å vekke det offentlige.

De sterkeste signaler på kattens verdiløshet er det totale fravær av hjelpeordninger for de som rammes av hjemløshet. Siden katten er en innført dyreart, uten mulighet til å overleve i norsk klima, medfører hjemløshet en umiddelbar nødsituasjon. Likevel trer ingen offentlig hjelpeordning i kraft.

Siden vi startet har vi omplassert og tatt hånd om nesten 3000 hjemløse katter i Bergensområdet og omegn. (oppdatert 29.01.2016.)HOS OSS TREFFER DU EN ELLER FLERE AV OSS:

Merethe Mikkelsen
Anne Britt Hersvik
Kamilla Larsen

Torill Molvik

Lisbeth Carleton

Mariann Hoffland

Anja Skreier

Hans Rune Blom

Ida Horvei

Tor Andre Røkke

Ann Hansen
Tove Bjørsvik


I tillegg har vi en rekke frivillige som hjelper oss og mange av dem har åpnet hjemmet sitt for kattene våre. Her blir kattene til vi har funnet permanente hjem til dem. I vår butikk i sentrum er det også flere studenter og ungdommer som tar sin del av åpningstidene.